Circuittrainingen

Circuittraining

Altijd al eens willen rijden op het circuit, of heb jij al eerder gereden op het circuit maar zou je graag instructie willen? Dan is 2 The Experience wat voor jou! De circuittrainingen worden gegeven op de volgende niveau’s.

BeginnerRondetijden 2:25 en hoger (gemeten op Assen)
GevorderdRondetijden 2:10 – 2:25 (gemeten op Assen)

*Bij twijfel of dit wel wat voor jou is, neem dan contact met ons op. Wij adviseren bij twijfel en weinig ervaring om eerst is mee te doen aan onze motor, bochten en circuittraining in Lelystad.

Instructie & theorie

Een dag motorsport circuittraining heeft altijd een dagschema vol met onderdelen. Zo moet iedereen in de ochtend inschrijven waarna de eerste briefing en theorieles niet veel later begint.

Tijdens de theorielessen krijg je o.a. uitleg over de ideale racelijn, de zithouding voor het motorcircuit rijden, dit is namelijk een andere houding dan op straat en word je voorbereid op de volgende sessie: Wat ga je doen, wat is nodig om te weten voordat je de baan op gaat en vooral, hoe gaan we het doen.

Centrale communicatie

Iedere dag hebben wij een ruimte/lokaal tot onze beschikking op het circuit. Dit lokaal is die dag het centrale punt voor o.a. aanmelden en inschrijven, theorielessen en nabesprekingen met de instructeur.

Praktijk & ervaring

Op deze dag wordt er gekeken naar jouw zithouding, het kijken, het insturen, het accelereren, het remmen door de bocht en vooral niet te vergeten, jouw ideale racelijnen. Door de kleine groepen kunnen we goede en persoonlijke begeleiding geven aan iedereen.

Heb jij helemaal geen ervaring? Dan adviseren wij om eerst deel te nemen aan onze motor circuit training in Lelystad. Bij deelname aan de motortraining kunnen we rekening houden met de instructies die we geven en kunnen wij kijken of je daarna inderdaad kan deelnemen.

Groeps- en dagindeling

De groepen worden zo ingedeeld dat cursisten zo min mogelijk last van elkaar hebben en ieder zijn EIGEN niveau en snelheid kan rijden.

Er worden 5 sessies gereden van 20 minuten. Na iedere sessie zal er persoonlijke feedback plaatsvinden. Daarnaast zijn de instructeurs de hele dag aanspreekbaar voor vragen. Voordat iedere sessie begint zal er een theorieles plaatsvinden zodat je altijd op de hoogte bent van wat er gaat gebeuren en wat er van je verwacht wordt.

Motor en kleding

Je mag deelnemen met jouw straatmotor of met een circuitmotor. Wel moeten deze aan bepaalde eisen voldoen.

Kleding is belangrijk. Dit waarborgt namelijk je veiligheid. Lees alle voorwaarden hier.

Transponder

Let op! Iedereen rijdt verplicht met een transponder. Deze registreert de rondetijden.

De prijs van inschrijving is inclusief transponder. Op de dag zelf moet het rijbewijs afgegeven worden als borg, of € 100,- borg. Deze krijg je terug na inlevering van de transponder einde van de dag.