Circuittraining

Altijd al eens willen rijden op Zandvoort of Assen? Of heb jij al eerder gereden op deze circuits? 2 The Experience geeft circuittrainingen voor IEDER niveau!

Nog nooit eerder geweest omdat je dit niet durfde? Doe dit samen met ons! Wij rijden in zeer kleine groepjes (max 4) en veel instructeurs voor goede en persoonlijke begeleiding.

Niveau's

De circuittrainingen worden gegeven aan de volgende niveau’s.

Niveau 1: BeginnerRondetijden 2:20 en hoger
Niveau 2: GevorderdRondetijden 2:10 – 2:20

*Bij twijfel of dit wel wat voor jou is, neem dan contact met ons op. Wij adviseren bij twijfel en weinig ervaring om eerst is mee te doen aan onze motor, bochten en circuittraining in Lelystad.

Instructies & theorie

Een dag motorsport circuittraining heeft altijd een dagschema vol met onderdelen. Zo moet iedereen in ochtend inschrijven waarop de eerste briefing en theorieles niet  veel later daarna begint.

Tijdens de theorielessen krijg je o.a. uitleg over de ideale racelijn, zithouding voor het motorcircuit rijden, dit is een andere houding dan op straat en wordt je voorbereid op de volgende sessie. Wat ga je doen, wat is nodig om te weten voordat je de baan op gaat en vooral, hoe gaan we het doen.

Centrale communicatie

Iedere dag hebben wij een ruimte/lokaal tot onze beschikking op het circuit. Dit lokaal is die dag het centrale punt voor o.a. aanmelden en inschrijven, theorielessen en nabesprekingen met de instructeur.

Praktijk & ervaring

Op deze dag wordt er gekeken naar jouw zithouding, kijken, insturen, accelereren, remmen door de bocht en vooral niet te vergeten jouw ideale racelijnen.

Jij denkt waarschijnlijk, dat hoeft helemaal niet want ik doe alles PERFECT! Geloof het of niet, het kan altijd beter en soepeler. Daar zorgen onze instructeurs wel voor! Door de kleine groepen kunnen we goede en persoonlijke begeleiding geven aan iedereen.

Heb jij helemaal geen ervaring? Dan adviseren wij om eerst deel te nemen aan onze motor circuit training in Lelystad. Bij deelname aan de motor training kunnen we rekening houden met de instructies die we geven en kunnen wij kijken of je daarna inderdaad kan deelnemen.

Groeps- en dagindeling

De groepen worden zo ingedeeld dat cursisten zo min mogelijk last van elkaar hebben en ieder zijn EIGEN niveau en snelheid kan rijden. Naast de vele instructeurs rijden er ook instructeurs over het circuit zonder groep. Zo kunnen zij extra ondersteuning geven tijdens het rijden en naast de baan, wat ten goede komt van jouw progressie op het circuit.

Er worden 5 sessies gereden van 20 minuten. Na iedere sessie zal er persoonlijke feedback plaatsvinden. Daarnaast zijn de instructeurs de hele dag aanspreekbaar voor vragen. Voordat iedere sessie begint zal er een theorieles plaatsvinden zodat je altijd op de hoogte bent van wat er gaat gebeuren en wat er van je verwacht wordt.

Technische staat motor en kleding

Je mag deelnemen met jouw straatmotor of met een circuitmotor. Wel moeten deze aan bepaalde eisen voldoen. Lees deze hier.

Kleding is belangrijk. Dit waarborgt namelijk je veiligheid. Lees alle voorwaarden hier.

Circuitpics

Rene Vos, eigenaar van Circuitpics is de vaste fotograaf van 2 The Experience tijdens de circuittrainingen.  Ga naar www.circuitpics.nl voor zijn foto’s en impressies.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk voor de volgende dagen:

Zondag 29 april – TT Assen
Zaterdag 12 mei – Croix en Ternois
Maandag 11 juni – Circuit Zandvoort
Zondag 15 juli – TT Assen
Zondag 2 september – TT Assen

klik hier en ga direct naar de agenda en inschrijven.

Transponder

Let op! Iedereen rijdt verplicht met een transponder. Deze registreert de rondetijden.

De prijs van inschrijving is inclusief transponder. Op de dag zelf moet wel het rijbewijs afgegeven worden als borg, of € 100,- borg. Deze krijg je terug na inlevering van de transponder einde van de dag.