Kidstrainingen

2 The Experience Kids

Het programma speciaal voor kids wordt gegeven op het Midland Circuit in Lelystad.

Voor wie is het Kids programma geschikt?
Tijdens dit programma is er ruimte voor de beginnende rijder (opstapper), gevorderde rijder en racecoureurs in opleiding. Dit kan met minibikes, Ohvales of andere kleine en lichte motoren. Een licentie is niet nodig.

Geen interesse in training en/of ouder?
Kom dan lekker vrij rijden in de groepen geschikt voor minibikes of in de groep met 100cc of meer vermogen motoren. Ouder dan 16? Dan ben je ook welkom om vrij te rijden. Het is ook mogelijk vanaf 10 jaar om de Ohvale GP-0 te huren.

Programma & Groepen

Tijdens iedere avond zijn er 4 groepen welke ieder 4 x 15 minuten rijden.

Opstappers – met instructie (met minibikes geschikt van 6 tot 14 jaar)

Nog nooit gereden? Je moet ergens beginnen! Wij helpen hier graag bij. Zo kan er opgestapt worden bij dit speciaal opgerichte programma voor opstap kids. Er is constant begeleiding en kan er zowel kleding als een minibike gehuurd worden.

 

Gevorderd (ook geschikt voor de Junioren Rookie RAP Holland*)

Je hebt wel al is gereden en wilt graag meer rijervaring op doen. In deze groep kan gereden worden wanneer je niet wilt vrij rijden tussen snellere rijders en begeleiding wilt. 2 The Experience kan op aanvraag begeleiding geven. Dit is mogelijk wanneer wij hier genoeg mensen voor hebben. Anders kan er zelf lesgegeven worden.

*In samenwerking met RAP Holland kan er in deze groep gereden worden door rijders uit de Junioren Rookie cup. Rijders/ouders van RAP Holland kunnen hier extra begeleiding geven.

 

Vrij rijden minibike (ook geschikt voor 16 jaar en ouder)

Gewoon lekker trainen met de minibike? Dat kan! Rijd 4 x 15 minuten in een kleine groep.

 

Vrij rijden 100cc en meer (ook geschikt voor 16 jaar en ouder)

Gewoon lekker trainen met de Ohvale of andere lichte motor met meer dan 100cc? Dat kan! Rijd 4 x 15 minuten in een kleine groep. Ook is het mogelijk om zelf een Ohvale te huren.

Motor & kleding

Tijdens het programma rijdt iedereen op zijn eigen motor en is beschermende kleding verplicht. Het leren motorrijden/racen in een veilige omgeving is een belangrijk aspect. Het gedrag en respect naar elkaar is belangrijk om met elkaar plezier te hebben op een leuke en leerzame manier.

Beschik je niet zelf over een motor en/of kleding? Dan is het huren van een motor en kleding mogelijk. Klik hier voor meer informatie over huren. LET OP! Huren van een minibike is alleen voor de opstappers!

Kleding
Beschermende kleding is verplicht, hieronder verstaan wij het volgende:
– Motorhandschoenen
– Stevige schoenen of motorlaarzen
– Integraalhelm
– Textiel of leren pak (broek en jas!) of beschermende kleding zoals te huur is

Rijden

Tijdens de training zijn er 4 sessies van 15 minuten. Voor de sessies zijn we ook bezig met begeleiding. Voor de beginners en opstappers wordt er een andere baan gemaakt op het paddock waar veel gereden kan worden en constante begeleiding aanwezig is.